Nieuwsbrief mei 2019

Beste cliënt,

Heeft u onze nieuwe website al gezien? De site heeft een nieuwe look ‘n feel en wordt komende tijd verder geoptimaliseerd en uitgebreid – o.a. met de mogelijkheid u aan te melden voor ons cliëntenpanel. Ondertussen is ook een handige app voor u in de maak én lanceren we binnenkort de nieuwe, verkorte e-learning voor nieuwe cliënten.

Kortom, achter de schermen wordt hard gewerkt aan maximaal gebruikersgemak en optimale zorgverlening. Wordt vervolgd!

Met vriendelijke groet,

Hugo Stoevelaar
Operationeel Directeur

P.S. Houd de nieuwsbrief en/of social media in de gaten voor de laatste nieuwtjes en vorderingen.

Medicijngebruik

Uw apotheek brengt ons op de hoogte van uw medicijngebruik. Dat betekent echter niet dat uw medicatielijst automatisch wordt bijgewerkt.

Schrijft uw arts u extra of andere medicijnen voor? Vertel hem/haar dat u antistollingsmiddelen gebruikt en geef het altijd aan ons door via de medicatielijst in uw persoonlijke dossier. Het doseerteam houdt uw medicatielijst zorgvuldig in de gaten, en voorziet u waar nodig van advies. Geef het ook op tijd door, het kan zijn dat uw doseerschema voortijdig moet worden aangepast en/of uw INR-waarde vaker moet worden gecontroleerd.

Bij het invoeren van uw medicatie ziet u trouwens meteen of uw medicatielijst ook echt klopt, of dat er wijzigingen moeten worden aangebracht. Kortom, wilt u er goed op toezien dat de juiste medicatie en dosering van de extra medicijnen in uw dossier staan? Alleen dan kunnen wij u de best mogelijke zorg verlenen.

Apotheek & trombosedienst

Wilt u – bij contact of een bezoek aan uw apotheek – even checken of wij als uw trombosedienst geregistreerd staan? En dat indien nodig als zodanig aan laten passen? Het komt nog weleens voor dat er – bijvoorbeeld – een oude trombosedienst in het dossier staat.

Check stripcode & LOT-nummer qLabs

Zodra u een teststrip in uw qLabs ElectroMeter plaatst, gaat die automatisch aan en verschijnen een stripcode en LOT-nummer in het beeldscherm. Wilt u altijd even controleren of de stripcode en het LOT-nummer overeenkomen met de gegevens op de folieverpakking van de teststrip?

Zijn de gegevens juist? Druk op OK om te bevestigen.

Zijn de gegevens onjuist? U kunt die zelf eenvoudig wijzigen: druk op het potloodje, gebruik de plus- en mintoetsen om het aan te passen. Met de AAN/UIT-knop kunt u naar het volgende karakter navigeren.

Ingrepen & opnames melden

Hoe geeft u een (tandheelkundige) ingreep of operatie aan ons door? Via uw dossier > ingrepen en opnames. Het werkt als volgt: U beantwoordt een viertal vragen, aan de hand daarvan gaat het doseerteam aan de slag. Hebben zij meer informatie van u nodig? Dan ontvangt u veelal een e-mail, met het verzoek die te beantwoorden. Bij de laatste INR-meting voor de ingreep zorgen zij ervoor dat een aangepast doseerschema voor u klaarstaat. Zo komt de informatie direct op de juiste plaats en houden we samen onze dienstverlening zo snel en efficiënt mogelijk.

En moet u voor en/of na de ingreep extra medicijnen of een mondspoeling gebruiken? U geeft het snel en eenvoudig door via uw dossier > medicatie.

Let op!
Wilt u deze informatie niet via de berichtenfunctie doorgeven?

Wij beantwoorden graag uw vragen
(en krijgen ook graag antwoord 😊)

Hoe stelt u een vraag? Door ons een bericht te sturen via ‘Berichten’ in het menu. Als u een nieuw bericht wilt maken dan klikt u op de blauwe knop > ‘Nieuw bericht’.

Als u van ons een bericht krijgt met een vraag aan u, en u wilt hierop reageren: dan klikt u op de blauwe knop > ‘Toevoegen’ of ‘Reageren’.

Wanneer u een bericht heeft gelezen en het wat u betreft is afgehandeld, dan klikt u op > ‘Gelezen’. Het bericht is dan ook niet meer zichtbaar op de overzichtspagina.

Tip!
Vanuit de overzichtspagina kunt u – door op een mededeling te klikken – meteen naar het bericht gaan en dat beantwoorden of op ‘gelezen’ (afgehandeld) zetten.

Goed doel bekend

Wauw. U heeft massaal gereageerd op onze eerdere oproep. Mooie, lieve berichtjes en aangrijpende mailtjes passeerden de revue. We zouden ze natuurlijk het liefst allemaal steunen, maar uit al die goede doelen hebben we uiteindelijk Stichting Hartekind geselecteerd.

Stichting Hartekind zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Voor betere overlevingskansen en een optimale kwaliteit van leven. Eind dit jaar maken wij een mooi bedrag over naar dit prachtige, goede doel. Wat de exacte hoogte van dat bedrag gaat zijn? Daar kunt u t.z.t. zelf invloed op uitoefenen. Na de zomer meer daarover.

Dank u wel voor uw inzendingen!

Reminder fotoactie

U heeft nog maar 2 weken de tijd om mee te doen – en kans te maken op een van de drie Van der Valk giftcards van maar liefst € 75 😉

Maak een foto van uw meetapparaat op een bijzondere, duidelijk herkenbare locatie. Bijvoorbeeld bij het naambordje van uw woonplaats, bij een bekend of opvallend bouwwerk op uw favoriete vakantiebestemming, uw favoriete terrasje of elders…

Stuur uw foto vervolgens naar redactie@ntd.nl of post ‘m onder het Facebookbericht op onze Facebookpagina met deze zelfde oproep. Wilt u daar de naam van de plaats waar de foto is genomen, even bij vermelden?

Succes!

P.S. Deze winactie is alleen bedoeld voor NTD-cliënten. U mag als cliënt echter zo vaak meedoen als u wilt. De actie loopt tot 1 juni 2019. Succes!

Hamkroketjes

Voor 10-12 kroketjes

100 g boter
120 g bloem
4 dl melk
1 sjalotje, zeer fijn gehakt
150g serranoham, zeer fijn gehakt
2 eieren
bloem
paneermeel
olijfolie

  • Laat in een ruime steelpan langzaam de boter smelten. Doe de bloem erbij en roer rustig met een houten lepel tot een homogene massa ontstaat. Laat de bloem al roerende 3 minuten doorgaren (niet laten kleuren). Haal de pan van het vuur en voeg al roerende de melk beetje bij beetje toe. Zet de pan terug op het vuur en breng het mengsel al roerende aan de kook. Zet het vuur laag en laat het nog 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Zet het mengsel – als het wat is afgekoeld – in de koelkast.
  • Fruit het sjalotje in één eetlepel olijfolie (niet bruin laten worden). Voeg na 3 minuten de ham toe en haal de pan van het vuur.
  • Haal het mengsel uit de koelkast. Voeg de sjalot en de ham toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat het mengsel zo lang mogelijk rusten in de koelkast.
  • Klop de eieren los in een diep bord. Strooi een beetje bloem in een ander bord en een beetje paneermeel in een derde bord. Verhit in een pan minimaal 8 cl milde olijfolie. Haal het mengsel uit de koeling en maak er kleine balletjes van (bijvoorbeeld met een ijslepel). Rol hiervan mooie kleine kroketjes. Haal ze een voor een eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Zorg dat de hele vulling bedekt is met zowel ei als paneermeel.
  • Frituur de kroketjes per vier stuks goudbruin in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in de oven op 100ºC, met de deur op een kiertje.

Dit hapje bevat:

Vitamine K 10,8 mcg
Kcal 297
Vet 21,6 g
Eiwit 7,9 g

Uit ‘het vitamine K kookboek – gezond en lekker koken voor trombosedienstpatiënten’ van Hugo ten Cate.