Vergoeding trombosezorg

Trombose Zelfzorg van de NTD wordt in 2021 volledig – vanuit de basisverzekering – vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars* behalve door VGZ en haar merken. Voor VGZ gelden afwijkende voorwaarden, het e.e.a. is afhankelijk van uw woonplaats; neemt u contact met ons op om de voorwaarden door te nemen.

Eigen risico

Uiteraard geldt wel het wettelijk eigen risico, dus dat moet u – afhankelijk van de verzekeringsvoorwaarden – (deels) zelf betalen. Precies weten waar u aan toe bent? Of wilt u het eigen risico in termijnen betalen? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Declareren

Heeft u een Nederlandse zorgverzekeraar? Mooi. Dan declareren wij rechtsreeks naar uw verzekeraar. U hoeft verder niets te doen. Heeft u – bijvoorbeeld omdat u geëmigreerd bent – geen Nederlandse zorgverzekering? Dan sturen wij u periodiek een factuur, die u vervolgens zelf indient.

Kosten

Wat declareren wij? En wanneer? Pas als u de e-learning succesvol heeft afgerond en de stollingsverpleegkundige is geweest, gaat u echt van start met uw antistollingsbehandeling bij de NTD. Voor die tijd declareren wij niets. Slaagt u niet, of haakt u – om een of andere reden – af? Dan brengen wij geen kosten in rekening.

Onze declaraties bestaan uit een eenmalige declaratie en kwartaaldeclaraties:

Eenmalige declaratie

Declaratiecode: 190252

Omschrijving: Training/instructie

Maximaal te declareren bedrag in 2021: € 350,00*

Voor elke nieuwe cliënt brengen wij eenmalig bovenstaand bedrag in rekening. Het bedrag is o.a. opgebouwd uit gemaakte kosten voor:

  • Gegevenscontrole & intake
  • Ontwikkeling & onderhoud e-learning
  • Persoonlijke begeleiding
  • Het bezoek aan huis van de stollingsverpleegkundige

*De exacte hoogte van het bedrag is afhankelijk van uw verzekeraar.

Kwartaaldeclaratie

Declaratiecode: 190253

Omschrijving: Begeleiding/controle via internet

Maximaal te declareren bedrag in 2021: € 167,50*

Aan het eind van elk kwartaal brengen wij bovenstaand bedrag in rekening. Het bedrag is o.a. opgebouwd uit gemaakte kosten voor:

  • De begeleiding & monitoring van uw antistollingsbehandeling door onze medische staf
  • Het beschikbaar stellen van onze servicedesk
  • Ontwikkeling, gebruik & onderhoud van de website en portal ‘Mijn trombosedienst’
  • Het meetapparaat
  • De meetmiddelen

*De exacte hoogte van het bedrag is afhankelijk van uw verzekeraar.

Wilt u meer weten over de kosten of vergoedingen bij Trombose Zelfzorg? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.