Nieuwsbrief januari 2018

29-1-2018

In de nieuwsbrief van deze maand leest u over een aantal belangrijke zaken omtrent uw antistollingsbehandeling. Waarom is een up-to-date medicatielijst zo van belang en hoe geef ik een ingreep door? Ook hebben wij een kleinigheidje weg te geven!

Het belang van een actueel medicatieoverzicht
DOOR ANKE KAPPERS, MEDISCH SERVICEDESK

Verschillende medicijnen kunnen het effect van uw antistollingsmiddelen versterken of juist tegenwerken. Sommige medicijnen kunnen een zeer sterke stijging van de INR waarde tot gevolg hebben, dit zijn bijvoorbeeld: prednison, prednisolon en co-trimoxazol.

Wanneer uw arts u nieuwe medicijnen voorschrijft of wanneer u deze zelf koopt in de vrije verkoop, meld dit dan aan ons via uw persoonlijke pagina. Tip: pas uw medicatielijst direct aan na het verkrijgen van de nieuwe medicatie. Zo kunt u het ook niet meer vergeten. U dient een nieuw medicijn toe te voegen aan de hand van de werkzame stof in het medicijn. Wij raden u aan om het medicijndoosje bij de hand te houden, zo kunt u snel en makkelijk het juiste medicijn vinden. Twijfelt u over de juiste stofnaam? Dan is deze heel eenvoudig op te zoeken via de website www.apotheek.nl.

Stoppen met medicijnen

Niet alleen het gebruik van nieuwe medicijnen moet u aan ons melden. Ook als u stopt met medicijnen, van welke aard ook, kan dit gevolgen hebben voor uw behandeling. Ook hiervan worden wij graag op de hoogte gebracht.

Het doorgeven van nieuwe medicijnen of het aanpassen/stoppen van medicijnen geeft u door via het menu-item 'Medicatie' op uw persoonlijke pagina. 

 Shutterstock 249289327

 

Afhandeling berichten
DOOR MARLIES HENDRIKS, SERVICEDESK

Via de berichtenfunctie kunt u rechtstreeks contact opnemen met het doseerteam of de servicedesk. Erg handig wanneer u bijvoorbeeld meetmiddelen wilt bestellen of wanneer u vragen heeft over uw behandeling.

Ook kunnen wij contact met u opnemen via de berichtenservice. Let daarom goed op of u geen ongelezen berichten heeft. Om u te attenderen op een nieuw bericht, ontvangt u een notificatie per e-mail.

Heeft u een nieuw bericht ontvangen? Vergeet dan niet het bericht te beantwoorden als dat nodig is. Ook wanneer de reactietermijn verlopen is, ontvangen wij graag een bericht van u terug. Let op: U hoeft hiervoor geen nieuw bericht aan te maken, u kunt het bericht openen en reageren op het bericht dat wij u gestuurd hebben.

Wanneer u een bericht wilt beantwoorden dan klikt u op 'Toevoegen' of 'Reageer'. Zo blijven uw berichten (en ook onze berichten) overzichtelijk en zien wij direct de geschiedenis van onze conversatie terug zonder alle berichten te moeten doorscrollen. Heeft u een nieuw bericht gelezen en hoeft u deze niet te beantwoorden? Vergeet dan niet om op 'Gelezen' te klikken. Zo weten wij ook dat ons bericht gelezen is. Onder het kopje 'Mededelingen', boven uw doseerschema staan de berichten welke nog afgehandeld moeten worden.

 

Meten in het weekend
DOOR BIANCA SOONS, SENIOR DOSEERADVISEUR

Zoals u weet is het niet verstandig om in het weekend te meten in verband met verminderd toezicht. Wij zullen de nieuwe meetdatum daarom altijd doordeweeks inplannen. Voor zeer dringende medische spoedvragen die niet kunnen wachten tot na het weekend is het Medisch Service Center bereikbaar.

 

Het doorgeven van een ingreep
DOOR RONALD DEKEMA, DOSEERARTS

Het kan voorkomen dat u tijdens de periode waarin u antistollingsmiddelen gebruikt door een arts behandeld moet worden, voor bijvoorbeeld een kleine chirurgische ingreep. Vertel dan altijd dat u onder behandeling bent bij De Nationale Trombose Dienst.

Afhankelijk van de ingreep, de reden van uw antistollingsbehandeling en een hoog risico op stolsels kan ervoor worden gekozen om de periode rondom de ingreep tijdelijk te overbruggen met laagmoleculaire heparine injecties (LMWH-injecties).

Weet u ruim van tevoren dat u een ingreep ondergaat en/of in het ziekenhuis wordt opgenomen, laat dit ons dan tijdig weten. Dit doet u door het maken van een melding op uw persoonlijke pagina via het item 'Ingrepen en opnames'. Wij kunnen dan, indien nodig, in een vroeg stadium contact opnemen met de behandelende artsen.

Let op: het komt regelmatig voor dat een ingreep doorgegeven wordt via een berichtje. Bij deze dan ook het vriendelijke verzoek om een ingreep door te geven via het menu-item 'Ingrepen en opnames' en niet via de berichtenservice.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Shutterstock 109978034

 

WIN! Tony's Chocolonely reep
DOOR ZOEN HO MAN, SERVICEDESK

Bent u gek op chocola en weet u wel raad met een reep Tony's Chocolonely?

Maak de onderstaande zin zo origineel mogelijk af en er ligt binnenkort een reep Tony's Chocolonely op uw deurmat. We hebben 10 repen te vergeven!

Trombose Zelfzorg betekent voor mij..

Stuur uw antwoord voor 12 februari per e-mail naar actie@ntd.nl

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door Duxxie.

Over Duxxie:

Duxxie wil dat je zélf makkelijk de zorg thuis kunt regelen. Wij zoeken uit welke producten voor jou vergoed worden. Zo bestel jij makkelijk en snel alles van verschillende leveranciers op 1 plek.

Duxxie helpt je om de regie te houden, doordat je zélf de zorg thuis regelt, ook als je weinig van de zorgmarkt, subsidies en vergoedingen afweet.

We ontwikkelen Duxxie samen met zorgprofessionals en klanten en breiden de mogelijkheden en het assortiment steeds uit op basis van hun input.

Zie www.duxxie.nl voor meer zorgproducten.

Duxxie