Nieuwsbrief juli 2018

9-7-2018

Heeft u vorige maand deelgenomen aan onze prijsvraag? In deze nieuwsbrief maken wij de winnaars bekend. Ook leest u over meten op reis en vertelt Tamara, een cliënt, hoe zij het zelfzorgen onder begeleiding van de NTD ervaart.

Ervaringsverhaal
DOOR AMANDA DIEPEVEEN, SERVICEDESK

Trombose kan iedereen overkomen, niet alleen ouderen. Dat blijkt ook uit de onderstaande video van Tamara, een van onze cliënten. Een groot voordeel van zelfmeten is volgens Tamara de vrijheid. Tamara meet waar en wanneer het uitkomt, ook wanneer ze aan het werk is. In de onderstaande video vertelt Tamara hoe het zelfmeten in zijn werk gaat (klik op de afbeelding om de video te starten).

  Tamara Ervaring Zelfzorg

 

Een INR waarde meten op vakantie
DOOR MAAIKE VAN DER KLUGT, COÖRDINATOR SERVICEDESK

Ook tijdens uw vakantie of op reis kunt u zelfmeten. Gaat u binnenkort op vakantie? Neem dan uw meetapparaat mee. Tijdens de vakantie kunnen er altijd onverwachte gezondheidsrisico's opduiken, waardoor een INR waarde tussendoor gemeten kan worden en eventueel uw dosering kan worden bijgesteld.

Reist u met het vliegtuig?
Als u het meetapparaat en meetmiddelen meeneemt in het vliegtuig, bewaart u deze dan altijd in de handbagage, u zult niet de eerste zijn waarbij de koffers enkele dagen later, of helemaal niet op de vakantiebestemming aankomen. Daarnaast kunnen de temperaturen in het ruim laag zijn, wat niet goed is voor het meetapparaat en de meetmiddelen. Het meetapparaat komt zonder problemen door de douanecontrole.

Sommige douaniers zullen u vragen om een begeleidende brief. Dit is een brief waarin staat uitgelegd wat de werking is van uw meetapparaat. Let u wel op, dit is een andere brief dan de vertaalde vakantiebrief. Neem deze mee om problemen met de douane te voorkomen. Als u deze brief laat zien, zal de passage langs de douane op vliegvelden geen enkel probleem zijn. Deze douanebrief vindt u in uw persoonlijk dossier. Print tevens een vertaalde vakantiebrief uit met hierin de laatste dosering. Hierin staat vermeld dat u gebruiker bent van antistollingsmiddelen, uw laatste dosering en andere nuttige medische gegevens.

Vrouw Relex 141575203

INR waarde doorgeven per telefoon
Indien u geen internet heeft op uw vakantieadres, kunt u altijd uw INR waarde doorgeven door te bellen of SMS'en. Zie hier de instructies voor de vakantieservice.

Hieronder nog een aantal nuttige tips:

  • Geef via de berichtenservice in uw persoonlijk dossier aan ons door wanneer u op vakantie bent. Wij zullen proberen een doseerschema te plannen voor de afwezigheidsperiode. 
  • Noteer voor het vertrek onze contactgegevens.
  • Controleer of u nog voldoende teststrips heeft en bestel deze voordat u op vakantie gaat door een e-mail te sturen naar controlemiddelen@ntd.nl (of door ons een bericht te sturen via uw persoonlijk dossier).
  • Let ook op de houdbaarheidsdatum van uw teststrips voordat u vertrekt.
  • Verder zijn in het buitenland antistollingsmiddelen niet altijd verkrijgbaar. U kunt daarom het beste van tevoren voldoende tabletten bestellen bij de apotheek zodat u niet zonder komt te zitten.
  • Neem een medicijnpaspoort mee. Mocht u tijdens uw reis uw medicijnen of de verpakking ervan kwijtraken, dan vindt een arts of apotheek op basis van dit paspoort het juiste medicijn.
  • De medicatie houdt de beste werking wanneer deze goed en vochtvrij verpakt zijn.

 

Een kijkje achter de schermen
DOOR HUGO STOEVELAAR, OPERATIONEEL DIRECTEUR

De NTD is in 2005 gestart als trombosedienst en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste

landelijke aanbieder van trombose zelfmanagement (bij ons Trombose

Zelfzorg). Wij zetten ons dagelijks in om u de best mogelijke medisch inhoudelijke zorg te bieden. Zo ziet het team van de NTD eruit:

Stollingsverpleegkundigen:
Het gezicht van onze organisatie. Zij bezoeken u thuis voor de intake.

Doseerteam (doseeradviseurs, doseerartsen):
Verantwoordelijk voor alle medische adviezen.

Medische Administratie:
Zorgen voor de administratieve afhandeling, bijvoorbeeld bij ingrepen/opnames.

Servicedesk:
Uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen.

Kwaliteitsafdeling:
Dragen zorg voor goede kwaliteitsborging.

Bestuur en Directie:
Eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie.

De NTD leert het u, ondersteunt u en begeleidt u. En samen met u realiseren we de beste zorg.

 

Prijswinnaars actie
DOOR MICHEL VAN BOVEN, SERVICEDESK

De 5 winnaars van onze juni prijsvraag zijn bekend!

Bianca Ridder, Lettie van Ree, Jan Goossen, Wim Hoffmans, Margret van Zwolgen van harte gefeliciteerd! U had het antwoord goed. De tieners hebben 2 verschillende outfits aan in de videoclip. De Spotify giftcard komt zo snel mogelijk uw kant op. Veel muziekplezier!

 Teenz29062 Online0