Nieuwsbrief maart 2018

1-3-2018

Als je antistollingsmiddelen gebruikt, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder het doorgeven van medische klachten, verandering van medicijnen en ingrepen/opnames. U leest er over in deze nieuwsbrief.

Antistollingsmedicatie en bloedplaatjesremmers
DOOR JAN LEENDERT BROUWER, MEDISCH DIRECTEUR

U gebruikt antistollingsmiddelen die werkzaam zijn doordat er minder stollingsfactoren worden aangemaakt in het bloed. Naast de antistollingsmiddelen zijn er ook andere middelen die de bloedplaatjes beïnvloeden en het bloed dunner maken. Het gaat onder andere om de volgende middelen: Aspirine, Ascal, Clopidogrel of Brilique. Deze combinatie kan leiden tot een hoger bloedingsrisico.

Indien u een combinatie gebruikt van twee van de zogenaamde bloedplaatjesremmers en uw huidige antistollingsmiddelen, dan kan het noodzakelijk zijn om uw streefwaarde te verlagen. Via uw dossier zijn we op de hoogte van uw huidige medicatie. Echter, indien u recent bent gestart met in totaal drie middelen die uw bloed dunner maken, dan dient u het volgende te doen:

  1. Voer de medicatie in zoals u gewend bent;
  2. Overleg met de voorschrijver of de streefwaarde aangepast dient te worden;
  3. Geef dit aan ons door via een bericht op uw persoonlijke pagina.

Neem bij vragen hierover contact op met het doseerteam via de berichtenservice.


qLabs ElectroMeter: Controleren LOT nummer
DOOR MAAIKE VAN DER KLUGT, COÖRDINATOR SERVICEDESK

Als u meet met de qLabs ElectroMeter dan is het belangrijk dat u het LOT nummer controleert. Als het LOT nummer niet correspondeert met het nummer op de verpakking van uw teststrip, dan kan het zijn dat u een foutmelding te zien krijgt. 

Indien u de foutmelding ''Vervallen strip'' krijgt, dan dient u de houdbaarheid van de teststrip en het LOT nummer te controleren, en indien nodig aan te passen.

  • Indien de codes niet overeenkomen drukt u op de linker (pijl) knop (het potloodje) om de codes aan te passen.
  • Druk op de knop "VOLG." (Ronde knop boven de OK knop) om te navigeren naar het nummer welke u aan wilt passen.
  • Gebruik de knoppen "+" en "-" om het eerste gemarkeerde cijfer te wijzigen. 
  • Druk op de knop "VOLG." (Ronde knop boven de OK knop) om te accepteren en Qlabs Meter Handnaar het volgende cijfer te gaan. 

Wanneer BEIDE nummers correct zijn ingevoerd, drukt u op de knop "OK" om het nummer te bevestigen. Wanneer u nogmaals op OK klikt zal het apparaat zich gaan opwarmen en kunt u een meting verrichten.

Uiteraard kan het voorkomen dat de teststrips over datum zijn en is de melding ''Vervallen strip'' terecht. Laat ons dit weten door middel van een bericht via uw dossier.

Raadpleeg de intructie voor meer informatie.


Toevoegen tweede naam

DOOR LINDA VAN RULER, SERVICEDESK

Hierbij het vriendelijke verzoek om, indien u een tweede achternaam heeft, deze te vermelden in uw persoonlijk dossier. Dit is met name van belang in de communicatie met ziekenhuizen, huisartsen, apotheken en andere zorgverleners. U kunt uw naam aanpassen via het menu-item Persoonlijke gegevens, deze vindt u, na het inloggen, links in het menu.

Hartelijk dank voor uw medewerking!


Ongelezen berichten
DOOR: NATASCHA EBBELAAR, DOSEERADVISEUR

Heeft u een bericht verstuurd via de berichtenservice? Indien mogelijk beantwoorden wij uw bericht nog dezelfde dag. Wij merken dat de berichten die wij sturen niet altijd gelezen worden. Controleer dus altijd of u een nieuw bericht heeft ontvangen. Tip: verander de status van uw bericht in gereed/afgehandeld als u ons bericht gelezen heeft. Zo zijn wij ook op de hoogte.


Het doorgeven van medische klachten
DOOR MARGOT KAMPERT, DOSEERADVISEUR

Om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens uw antistollingsbehandeling is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van alle bijzonderheden rondom uw gezondheid. Heeft u last van medische klachten geef dit dan direct aan ons door. U hoeft niet te wachten tot de volgende controledag. Medische klachten kunnen zijn: bloedingen, blauwe plekken, diarree, griep en koorts.

Shutterstock 263522657 Ook wanneer u twijfelt of uw klacht van belang is, geef het aan ons door. Dit doet u aan de hand van het menu-item Medische klachten in uw persoonlijk dossier. Wij zullen, indien nodig, extra aandacht besteden aan de dosering en u voorzien van passend advies.


Zeg het voort!
DOOR KEVIN BOS, SERVICEDESK

Bent u tevreden over onze dienstverlening en kent u anderen die volgens u ook kennis moeten maken met alle gemakken & voordelen van Trombose Zelfzorg?
Stel ze aan ons voor en ontvang een cadeaubon ter waarde van € 15,- wanneer uw contactpersoon start met Trombose Zelfzorg.

Laat het ons weten per e-mail aanmelden@ntd.nl.


Trombose Zelfzorg betekent voor mij..

DOOR ZOEN HO MAN

In de vorige nieuwsbrief vroeg ik u om de onderstaande zin af te maken. We hebben veel reacties ontvangen. Hartelijk dank hiervoor!

Een greep uit de inzendingen:

Trombose Zelfzorg betekent voor mij..

• Niet meer gevangen maar voor altijd vrij!
• Geen 'gedoe' meer buitenshuis, maar 'gemak' binnenshuis!
• Altijd goede controle op (mijn) tijd!
• Actief meewerken aan je eigen gezondheid.
• Niet meer met de bus naar de prikpost hoeven gaan, in plaats daarvan heb ik nu een kopje koffie naast mijn zelfmeetapparaat staan.
• De geruststellende druppel.
• Tomeloze zelfstandigheid, vrijheid en onafhankelijkheid.

Hieronder volgen de winnaars van de Tony's chocolade repen.

Maaike Bentelaar, Jo Fox, Ad Duivenvoorde, C. Noeverman, Rob van Rijen, Roel Hermans (en Maud), Josephine Lugtenburg, N. van der Voort, K. Budding en Ellen de Paauw. De chocoladerepen komen uw kant op. Geniet ervan!

Iedereen bedankt voor het meedoen!

Tonys