Nieuwsbrief november 2017

9-11-2017

Wanneer de temperatuur daalt en uw handen & vingers kouder zijn, kan het lastiger zijn een goede bloeddruppel te verkrijgen. In deze nieuwsbrief geven wij onder andere een aantal tips die u helpen bij het uitvoeren van de vingerprik.

Afhandeling berichten
DOOR BIANCA SOONS, SENIOR DOSEERADVISEUR

Via de berichtenfunctie kunt u rechtstreeks contact opnemen met het doseerteam of de servicedesk. Erg handig wanneer u bijvoorbeeld meetmiddelen wilt bestellen of wanneer u vragen heeft over uw behandeling.

Ook kunnen wij contact met u opnemen via de berichtenservice. Let daarom goed op of u geen ongelezen berichten heeft. Om u te attenderen op een nieuw bericht, ontvangt u een notificatie per e-mail.

Heeft u een nieuw bericht ontvangen? Vergeet dan niet het bericht te beantwoorden als dat nodig is. Ook wanneer de reactietermijn verlopen is, ontvangen wij graag een bericht van u terug. Let op: U hoeft hiervoor geen nieuw bericht aan te maken, u kunt het bericht openen en reageren op het bericht dat wij u gestuurd hebben.

Wanneer u een bericht wilt beantwoorden dan klikt u op 'Toevoegen' of 'Reageer'. Zo blijven uw berichten (en ook onze berichten) overzichtelijk en zien wij direct de geschiedenis van onze conversatie terug zonder alle berichten te moeten doorscrollen. Heeft u een nieuw bericht gelezen en hoeft u deze niet te beantwoorden? Vergeet dan niet om op 'Gelezen' te klikken. Zo weten wij ook dat ons bericht gelezen is. Onder het kopje 'Mededelingen', boven uw doseerschema staan de berichten welke nog afgehandeld moeten worden.

 

qLabs ElektroMeter: LOTnummer controle
DOOR AMANDA DIEPEVEEN, SERVICEDESK

Wanneer u de qLabs ElektroMeter voorziet van een teststip, dan wordt u gevraagd een stripcode en het LOTnummer in te voeren. Controleer deze codes goed. Als beide weergegeven codes overeenkomen met de codes op het zakje van de teststrip, druk dan op 'OK' om deze te accepteren.

Qlabs Meter Hand Wanneer het LOTnummer niet correct is kan het zijn dat u de melding 'Vervallen strip' krijgt. In dit geval dient u het LOTnummer te controleren en aan te passen. Voor het aanpassen van het LOTnummer gebruikt u de pijltjesknoppen welke corresponderen met de '+' en '-' om het eerste gemarkeerde cijfer te wijzigen. Druk op de knop 'VOLG.' om te accepteren en naar het volgende cijfer te gaan. Wanneer u beide nummers correct heeft ingevoerd, drukt u op de knop 'OK' om het nummer te bevestigen.

Krijgt u nog steeds een foutmelding ondanks dat u het juiste LOTnummer heeft ingevoerd? Neem dan contact op met de servicedesk via 088 003 8880 . Wij helpen u graag verder! 

Raadpleeg de handleiding voor verdere instructie.

 

Koude vingers?
DOOR MARLIES HENDRIKS, SERVICEDESK

Wanneer de temperatuur daalt en uw handen & vingers kouder zijn, kan het lastiger zijn een goede bloeddruppel te krijgen voor de INR meting. Dat heeft te maken met de haarvaten die bij kou samentrekken waardoor er minder bloed doorheen stroomt. Door de handen & vingers warm te maken verwijden de haarvaten zich, zodat er een grotere druppel bloed uitkomt.

Probeert u in dit geval eens het volgende:

  1. Was de handen met warm water.
  2. Wrijf de handen stevig op elkaar tot uw handen warmer worden.
  3. Masseer uw vinger: hierdoor stimuleert u de bloedcirculatie.

Heeft u ondanks de bovenstaande tips moeite met de vingerprik? Aarzel niet, en neem vooral contact op met de servicedesk.

Bekijk ook eens onze prikinstructie.

 

Zeg het voort!
DOOR KEVIN BOS, SERVICEDESK

Bent u tevreden over onze dienstverlening en kent u anderen die volgens u ook kennis moeten maken met alle gemakken & voordelen van Trombose Zelfzorg? Stel ze aan ons voor en ontvang een cadeaubon ter waarde van 15 euro als uw contact start met Trombose Zelfzorg.

Laat het ons weten per e-mail servicedesk@ntd.nl.

 

Dat verdient een bloemetje!
DOOR MICHELLE VAN DEN BRINK, MARKETING & COMMUNICATIE

Collage Vanaf 2006 is het mogelijk om onder begeleiding van De Nationale Trombose Dienst zelf de INR waarde te meten. Een aantal weken geleden besloten we om drie van onze cliënten, dhr. Maari, dhr. te Riele en mw. Pronk-den Os, in het zonnetje te zetten. Zij zijn vanaf het eerste uur cliënt bij ons en naar eigen zeggen nog steeds erg blij met de zelfzorgmethode. We hebben ze verrast met een mooie bos bloemen.

 

Alles wat u moet weten over de griepprik
DOOR EDRIS NIZAMI, DOSEERARTS

Als u tot de risicogroep behoort komt u in aanmerking voor de griepprik. U kunt de griepprik halen bij uw huisarts. De beste tijd daarvoor is tussen half oktober en half november. De griepprik maakt de kans om griep te krijgen veel kleiner. Als u toch griep krijgt, dan verloopt de ziekte meestal minder ernstig. Bovendien verkleint de griepprik de kans op complicaties zoals een longontsteking of op verergering van uw 'eigen' ziekte of aandoening.
De vaccinatie dient bij u onderhuids in plaats van in de spier plaats te vinden. Door het gebruik van antistollingsmedicatie is de kans op een bloeding bij u namelijk groter. Het is dan ook van belang dat u doorgeeft om de griepprik niet in de spier (intramusculair), maar onderhuids (subcutaan) te laten spuiten. U kunt dit doorgeven aan degene die de injectie spuit, dit zal in de meeste gevallen uw huisarts zijn. De griepprik heeft verder geen gevolgen voor uw antistollingsbehandeling.

Griepverschijnselen en INR-bepaling
Wanneer u last heeft van griepverschijnselen is het mogelijk dat uw INR waarde fluctueert. Geef tijdig aan dat u last heeft van deze verschijnselen, het doseerteam zal vervolgens kijken of er maatregelen nodig zijn.

Vragen?
Heeft u vragen over de griepprik of over griepverschijnselen die samenhangen met uw antistollingsmedicatie? Neem dan contact met ons op via de interne berichtenservice.

Klik hier voor meer informatie over de griepprik.

 Griepprik