Nieuwsbrief oktober 2018

2-10-2018

Als trombosepatiënt heeft u elke dag te maken met de beperkingen van trombose; hoe makkelijk wij het u ook proberen te maken. Mede daarom is er Wereld Trombose Dag. Zaterdag 13 oktober staat – wereldwijd – geheel in het teken van deze vaatziekte. Zodat er meer begrip ontstaat voor u als patiënt, en mensen zich bewuster worden van de impact én risico’s van trombose. En dat is van levensbelang.

Griepprik
DOOR RONALD DEKEMA, DOSEERARTS 

In de vorige nieuwsbrief stipten we 'm al even aan: de griepprik. Leest u die nieuwsbrief nog even door voordat u de griepvaccinatie bij uw huisarts gaat halen? Er staat namelijk belangrijke informatie voor u in. 

In het kort:

  • Controleer uw INR-waarde 24-72 uur van tevoren om er zeker van te zijn dat die niet te hoog is
  • Uiteraard geeft u de gemeten INR-waardes ook aan ons door via uw persoonlijk dossier
  • Meld de griepvaccinatie tijdig bij ons doseerteam
  • Als trombosepatiënt dient uw vaccinatie onderhuids (subcutaan) plaats te vinden

De griepprik maakt de kans om griep te krijgen veel kleiner. Krijgt u nadien toch last van griepverschijnselen en fluctueert uw INR-waarde? Heeft u vragen, of twijfelt u? Neem dan contact op met het doseerteam. 

Lotgenotencontact
DOOR HUGO STOEVELAAR, OPERATIONEEL DIRECTEUR

Lotgenotencontact De Nationale Trombose DienstWat trombose betekent, weet u als geen ander. Er zijn natuurlijk altijd beperkingen, maar gelukkig is er met de hedendaagse technieken goed mee te leven. 

Heeft u weleens een dag waarop het allemaal even niet meezit? Of wilt u weten hoe lotgenoten trombose ervaren? Meld u aan voor de Facebookpagina 'Trombose en wat nu?

Via deze Facebookgroep - met ruim 700 leden - leest u hoe andere trombosepatiënten de ziekte ervaren, kunt u tips uitwisselen en met elkaar in contact komen. Zo staat u er niet helemaal alleen voor. En dat is wel zo prettig.

Naar het ziekenhuis. En dan?
DOOR ANKE KAPPERS, MEDISCHE ADMINISTRATIE

Wordt u onverhoopt opgenomen voor een ingreep? Dan neemt het ziekenhuis de antistollingsbehandeling meestal tijdelijk over. Wanneer u na de operatie weer kunt beginnen met uw antistollingsmedicijnen, is afhankelijk van meerdere factoren:

  • Wat voor ingreep heeft u ondergaan?
  • Wat is het bloedingsrisico?
  • Heeft u LMWH-injecties gekregen?

Let op: Wijs het ziekenhuis bij opname te allen tijde op de zogenaamde 'Ingrepenbrief'.

In die brief vermeldt het ziekenhuis de nodige informatie omtrent de trombosebehandeling tijdens uw opname. Het ziekenhuis faxt ons die gegevens zodra u het ziekenhuis verlaat, op die manier kunnen wij uw antistollingsbehandeling optimaal afstemmen en voortzetten.

U vindt de ingrepenbrief in uw persoonlijk dossier, onder het menu-item 'Brieven'. Print de ingrepenbrief uit en geef die aan de verpleging tijdens uw opname. En heeft u vragen? Neem gerust contact op met het doseerteam middels een berichtje via uw dossier. Wij helpen u graag.

Nieuwe medicijnen
DOOR MIENEKE DEN OUDEN, MEDISCHE ADMINISTRATIE

Schrijft uw huisarts u extra of andere medicijnen voor? Meld dan dat u antistollingsmedicijnen gebruikt als hij/zij daarvan nog niet op de hoogte is, en geef de nieuwe medicatie aan ons door via de medicatielijst in uw dossier. Vermeld daarbij duidelijk de dosering en startdatum. 

En stopt u met die (of andere) medicatie? Dan horen wij dat graag. Zo bent u verzekerd van de beste antistollingsbehandeling en loopt u geen onnodig risico. Heeft u vragen omtrent nieuwe medicatie? Stuur een berichtje naar het doseerteam via uw persoonlijk dossier.  Nieuwe Medicatie Bij Trombose Ntd

P.S. Geeft u het ook even aan ons door als u vitaminepreparaten, voedingssupplementen of zonder recept verkrijgbare medicijnen wilt gebruiken? Die kunnen namelijk invloed hebben op uw INR-waarde. Denk aan vitaminetabletten of supplementen die vitamine K (Konakion/Fylochinon/Fytomenadion) bevatten. Of vrij verkrijgbare medicijnen zoals Daktarin (met Miconazol) en Canesten (met Clotrimazol).

Wees u er dus bewust van wat u allemaal gebruikt! 

Suggesties & tips
DOOR MAAIKE VAN DER KLUGT, COORDINATOR SERVICEDESK

Heeft u suggesties voor onze dienstverlening? Of waardevolle tips voor andere cliënten, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een mooie bloeddruppel voor de INR-meting tijdens komende (koudere) maanden? Laat het ons weten via nieuwsbrief@ntd.nl.

En de beste tips? Die vindt u natuurlijk terug in de volgende editie van deze nieuwsbrief. Want (zelf) zorgen doen we samen.

Winactie Google review
DOOR MIRANDA ADAM, MARKETING & COMMUNICATIE Google Review Beoordeling Nationale Trombose Dienst

Wauw. Na onze oproep om een review achter te laten op Google, heeft u in groten getale gereageerd. Maar liefst 69 van u hebben de moeite genomen uw mening achter te laten. Wij zijn u daar dan ook ontzettend dankbaar voor! 

Het geeft ons de kans onze dienstverlening te verbeteren, en laat anderen zien hoe u als cliënt over onze dienstverlening denkt. Alle winnaars van de Bol.com cadeaubon ter waarde van € 25 hebben vandaag bericht ontvangen.

Pssst…
Heeft u nog geen waardering achtergelaten? Daarvoor is het natuurlijk nooit te laat ;-) Klik op de link 'Schrijf een review' of volg onderstaande stappen:

  • Zoek op uw computer via Google naar De Nationale Trombose Dienst
  • Onze bedrijfsvermelding verschijnt aan de rechterkant, klik op een review schrijven
  • Laat uw beoordeling en ervaring achter en klik op posten

Alvast bedankt voor uw tijd en moeite!