Nieuwsbrief september 2017

6-9-2017

Het kan voorkomen dat er op het beeldscherm van uw meetapparaat een foutmelding verschijnt. Vaak is het probleem eenvoudig op te lossen. In deze nieuwsbrief leest u over wat u kunt doen bij foutmetingen. Ook behandelen wij de meest gestelde vragen en kunt u een leuke prijs winnen.

CoaguChek XS: Wat te doen bij error 3?
DOOR: KEVIN BOS, SERVICEDESK

Mocht u een error 3 op het beeldscherm van uw CoaguChek zien staan dan kan het zijn dat de teststrips over datum zijn. Op de teststripkoker vindt u de datum van de teststrips. Controleer deze en bestel nieuwe teststrips indien nodig. Het kan echter ook zijn dat de datum van uw meetapparaat niet goed is ingesteld. Deze past u aan via de set knop aan de zijkant van het apparaat. Met de M toets op het apparaat kunt u de instelling aanpassen.

Lees de handleiding voor verdere instructie.

 


qLabs ElectroMeter: Vervallen strip of LOT nummer niet correct
DOOR KEVIN BOS, SERVICEDESK

Wanneer het lotnummer niet correct is en u krijgt de melding 'vervallen strip' dan dient u het lotnummer te controleren en aan te passen. Het LOT nummer vindt u op de verpakking van de teststrip. Ook wordt, zodra u de teststrip invoert, het LOT nummer weergegeven op het beeldscherm van uw meetapparaat. Als het weergegeven nummer overeenkomt met het nummer op de verpakking, dan drukt u op "OK" om deze te accepteren. Als het weergegeven nummer niet overeenkomt met het nummer op de verpakking, gebruikt u de knoppen "+" en "-" om het eerste gemarkeerde cijfer te wijzigen. Druk op de knop "VOLG." om te accepteren en naar het volgende cijfer te gaan. Wanneer u het nummer correct heeft ingevoerd, drukt u op de knop "OK" om het nummer te bevestigen. 

Raadpleeg de handleiding voor verdere instructie.

Qlabs Meter Hand

 

Doorgeven foutieve metingen 
DOOR AMANDA DIEPEVEEN, SERVICEDESK

In diverse situaties kunnen er tijdens het meten foutmeldingen worden weergegeven op het scherm van uw meetapparaat. Krijgt u een foutmelding? Volg dan de volgende stappen:

Probeer het probleem eerst zelf op te lossen door de aanwijzingen op te volgen uit de handleiding van uw meetapparaat. Ook kunt u de aanwijzingen vinden onder het menu item Veelgestelde vragen in uw persoonlijk dossier.

Is daarmee de foutmelding niet opgelost? Neemt u dan telefonisch contact op met onze servicedesk via 088 003 8880.

LET OP: voer de foutmelding nooit in als INR waarde!

 

Medicijnen invoeren
DOOR MARGOT KAMPERT, DOSEERADVISEUR

Verschillende medicijnen kunnen het effect van uw antistollingsmiddelen versterken of juist tegenwerken. Wanneer uw arts u nieuwe medicijnen voorschrijft of wanneer u deze zelf koopt in de vrije verkoop, meld dat dan direct aan ons via uw persoonlijke dossier op onze website. Op deze manier zijn wij namelijk volledig geïnformeerd. U dient een nieuw medicijn toe te voegen aan de hand van de werkzame stof in het medicijn. Wij raden u aan om het medicijndoosje bij de hand te houden, zo kunt u snel en makkelijk het juiste medicijn vinden.
Shutterstock 100295567
Stoppen met medicijnen
Niet alleen het gebruik van nieuwe medicijnen moet u aan ons melden. Ook als u stopt met medicijnen, van welke aard ook, kan dit gevolgen hebben voor uw behandeling. Ook hiervan worden wij graag op de hoogte gebracht.

Het doorgeven van nieuwe medicijnen of het aanpassen/stoppen met medicijnen geeft u door via het menu item ''Medicatie'' in uw persoonlijke dossier. 

 

Op vakantie naar het buitenland
DOOR MARLIES HENDRIKS, SERVICEDESK

Wanneer u op vakantie gaat krijgt u mogelijk te maken met schommelende INR waardes vanwege verschillen in temperatuur, verandering van voeding, leefpatroon etc. Vooral wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland. Om u te voorzien van passend advies vragen wij u om uw vakantiebestemming aan ons door te geven. Zo kunnen wij u adviseren over bijvoorbeeld uw vlucht, klimaat etc.

 

Zoek de 5 verschillen
DOOR LINDA VAN RULER, SERVICEDESK

Tijd voor een spelletje! We hebben 5 verschillen gefotoshopt tussen de twee onderstaande foto's (klik op de foto om de foto te vergroten). Wie kan ons vertellen welke verschillen er zijn? Stuur uw antwoord voor vrijdag 15 september per e-mail naar actie@ntd.nl en wie weet wint u wel een van de drie boekenbonnen ter waarde van 20 euro!

Succes!

Zoek De Verschillen Nieuwsbrief