RSS Feed

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

Nieuwsbrief oktober 2017

4-10-2017

Het kan gebeuren dat u, tijdens uw antistollingsbehandeling, wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een ingreep. Welke gevolgen dat heeft voor uw antistollingsbehandeling leest u in deze nieuwsbrief. Ook informeren wij u over de griepprik (de zomer is nu toch echt voorbij) en maken wij de prijswinnaars bekend van de actie uit de vorige nieuwsbrief.

Lees verder

Nieuwsbrief september 2017

6-9-2017

Het kan voorkomen dat er op het beeldscherm van uw meetapparaat een foutmelding verschijnt. Vaak is het probleem eenvoudig op te lossen. In deze nieuwsbrief leest u over wat u kunt doen bij foutmetingen. Ook behandelen wij de meest gestelde vragen en kunt u een leuke prijs winnen.

Lees verder

Vitamine K en bloedstolling

30-8-2017

Zoals u misschien weet is vitamine K belangrijk voor de bloedstolling. Maar waarom eigenlijk?

Lees verder

Zilveren Kruis en De Nationale Trombose Dienst stimuleren zelfmeting

23-8-2017

PERSBERICHT- Zilveren Kruis heeft De Nationale Trombose Dienst als eerste trombosedienst in Nederland gecontracteerd met een meerjarenafspraak voor 2018 en 2019. De Nationale Trombose Dienst biedt in heel Nederland Trombose Zelfzorg aan. Met deze vorm van zorg kunnen patiënten met een vingerprik zelf hun bloedwaarde (INR waarde) meten. Op die manier hoeven zij niet meer wekelijks naar de prikpost voor bloedafname. Na het volgen van een online cursus en persoonlijke uitleg bij de patiënt thuis, kunnen zij hun eigen INR-waarde meten en deze digitaal doorgeven aan De Nationale Trombose Dienst.

Lees verder

Een bezoek aan de tandarts

26-7-2017

Als je antistollingsmiddelen slikt zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Ook tijdens een bezoek aan de tandarts.

Lees verder

Veilig eten en drinken op reis

19-7-2017

Tijdens elke reis is er de kans dat u weleens ziek wordt. Veel ziektes betreffen maag en- darmproblemen. In de meeste gevallen wordt dat veroorzaakt door verandering van het klimaat en door het voedsel. Het kraanwater is niet in alle landen drinkbaar zoals in Nederland, en ook bepaald voedsel kan besmet zijn met virussen, bacteriën of parasieten. Met een aantal voorzorgsmaatregelen kunt u de kans op maag- en darmproblemen verkleinen. Hier volgen een aantal tips die u helpen bij veilig eten en drinken op reis.

Lees verder

Nieuwsbrief juli 2017

5-7-2017

In deze editie van onze nieuwsbrief vindt u een aantal handige tips voor het meebrengen van medicijnen tijdens uw vakantie of op reis in het buitenland. Ook geven wij u een aantal nuttige tips voor het uitvoeren van een goede INR meting.

Lees verder

Nieuwsbrief mei 2017

11-5-2017

In deze editie van onze nieuwsbrief leest u over het meten van de INR waarde op vakantie of op reis. Ook geven wij u de antwoorden op de quiz van vorige maand. Had u de antwoorden goed?

Lees verder

Nieuwsbrief april 2017

6-4-2017

We hebben al even kunnen genieten van de eerste zonnestralen en jawel, ook de paasdagen staan voor de deur. Wilt u er rekening mee houden dat we tijdens feestdagen verminderd toezicht houden op de ingegeven metingen en doseringen? Mits anders afgesproken willen wij u vragen om op die dagen niet te meten en in te voeren. Om u alvast in de ‘’paassfeer’’ te brengen verloten wij drie mega chocolade paashazen. Doe de quiz en maak kans! Namens het hele team van De Nationale Trombose Dienst wens ik u alvast fijne dagen toe.

Lees verder

Nieuwsbrief maart 2017

9-3-2017

Er zijn verschillende indicaties waar antistollingsmedicijnen voor worden ingezet. Een daarvan is een longembolie. Wat een longembolie is en hoe deze aandoening gediagnosticeerd wordt leest u in deze nieuwsbrief. Graag ook uw aandacht voor een aantal belangrijke huishoudelijke mededelingen aangaande uw trombosebehandeling bij De Nationale Trombose Dienst.

Lees verder