RSS Feed

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

Anticonceptiepil en trombose

23-2-2015

Het risico bij een gezonde vrouw om een trombose te ontwikkelen is vrijwel nihil. Hoewel het gebruik van de anticonceptiepil dit risico op trombose met twee tot drie keer verhoogt, blijft de kans op trombose door alleen de pil heel klein.

Lees verder

Trombose zelfzorgen en antiphospholipide syndroom (APS)

23-2-2015

Mensen met een antiphospholipide syndroom (APS) kunnen een lupus anticoagluans antistof bezitten. Deze antistof kan invloed hebben op de stollingsfactoren en daarmee een verstoring veroorzaken van met name de APTT (de geactiveerde partiële tromboplastinetijd).

Lees verder

Nieuwsbrief januari

29-1-2015

In de winterdagen worden in Nederland veel groenten gegeten die vitamine K bevatten, zoals de groenten in een stamppot. Wij vertellen u graag welke invloed voeding heeft op uw INR waarde en welke acties u kunt ondernemen om een fluctuerende INR waarde tegen te gaan. Deze maand ook meer informatie over de invoering van onze nieuwe website.

Lees verder

De winnaars van onze puzzel & win actie!

12-12-2014

Kunt u zich onze puzzel & win actie nog herinneren uit onze nieuwsbrief van oktober? Hoog tijd om onze winnaars bekend te maken!

Lees verder

Nieuwsbrief november

28-11-2014

We gaan bijna een feestmaand in, maar bij De Nationale Trombose Dienst is november al een maand met een feestelijk tintje. Het is u misschien niet ontgaan, we zijn de 1000 waarderingen gepasseerd op ZorgkaartNederland. Dit samen met de donatie voor Stichting Kinderen van de Voedselbank is iets waar we trots op zijn. Lees vooral verder voor het verslag.

Lees verder

De best gewaardeerde trombosedienst van Nederland bouwt aan unieke samenwerking met cliënt

11-11-2014

Wanneer je op Zoover of TripAdvisor een hotel zoekt en je vindt er een die meer dan 1.000 keer is beoordeeld en gemiddeld een 9,2 scoort, dan weet je: dat is een super hotel, waar alles moet kloppen. ZorgkaartNederland is de Zoover of TripAdvisor voor de zorg.

Lees verder

Plaatst u de 200.000e waardering op ZorgkaartNederland?

4-11-2014

Nog een paar dagen en dan is het zover; de 200.000e waardering op ZorgkaartNederland.

Lees verder

Nieuwsbrief oktober

30-10-2014

Puzzel naar aanleiding van deze nieuwsbrief met ons mee en maak kans op een 2015 nieuwjaarsgeschenk! Lees vooral ook verder wanneer u vragen heeft met betrekking tot vitamine K in voedsel. Nu het kouder wordt, eten we groenten met een hogere dosis vitamine K. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer u gevarieerd eet. Wellicht helpt de vitamine K tabel erbij!

Lees verder

Nieuwsbrief september

30-9-2014

Hopelijk heeft u allen genoten van een heerlijke zomer hier in Nederland of elders. In deze najaarseditie leest u meer informatie over de griepprik. Wanneer u in aanmerking komt voor de griepprik kunt u namelijk op korte termijn een uitnodiging verwachten van uw huisarts. Griepverschijnselen kunnen zorgen voor een fluctuerende INR waarde. Wij geven u graag meer advies hierover. Ook attendeer ik u graag nogmaals op onze actie in samenwerking met Stichting Kinderen van de Voedselbank. Draagt u ook uw steentje bij?

Lees verder

Nieuwsbrief augustus

27-8-2014

In deze editie een aantal praktische zaken rondom het invoeren van uw INR waarde. Wij stellen u een aantal vragen wanneer wij van u uw INR waarde ontvangen. Hoog tijd om u uit te leggen waarom deze vragen van belang zijn voor uw antistollingsbehandeling.

Lees verder