RSS Feed

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

Nieuwsbrief maart

23-3-2015

Kijkt u na de winter ook zo uit naar de mooie dagen van de lente? De dagen worden langer en de temperatuur gaat stijgen. Het is weer tijd om de bloemetjes buiten te zetten! Met Pasen en Pinksteren in aantocht wil ik u er op attenderen dat er tijdens de feestdagen verminderd toezicht wordt gehouden op de ingegeven metingen en doseringen. Leest u vooral verder om alvast in de paasstemming te komen. We geven een aantal leuke paascadeautjes weg.

Lees verder

Alles wat u wilt weten over de INR

16-3-2015

Eenmaal onder behandeling van een trombosedienst komt u vaak het begrip INR waarde tegen. Wat is de INR waarde en wat betekent de INR waarde voor u als cliënt?

Lees verder

Nieuwsbrief februari

27-2-2015

Het kan voorkomen dat u tijdens uw antistollingsbehandeling moet worden behandeld door een (tand)arts voor bijvoorbeeld een (chirurgische) ingreep. Vertel dan altijd dat u onder behandeling bent bij De Nationale Trombose Dienst. Samen met uw behandelend specialist kunnen wij uw antistollingsbehandeling verantwoord voortzetten. Lees deze maand meer over de procedure rondom ingrepen.

Lees verder

Anticonceptiepil en trombose

23-2-2015

Het risico bij een gezonde vrouw om een trombose te ontwikkelen is vrijwel nihil. Hoewel het gebruik van de anticonceptiepil dit risico op trombose met twee tot drie keer verhoogt, blijft de kans op trombose door alleen de pil heel klein.

Lees verder

Trombose zelfzorgen en antiphospholipide syndroom (APS)

23-2-2015

Mensen met een antiphospholipide syndroom (APS) kunnen een lupus anticoagluans antistof bezitten. Deze antistof kan invloed hebben op de stollingsfactoren en daarmee een verstoring veroorzaken van met name de APTT (de geactiveerde partiële tromboplastinetijd).

Lees verder

Nieuwsbrief januari

29-1-2015

In de winterdagen worden in Nederland veel groenten gegeten die vitamine K bevatten, zoals de groenten in een stamppot. Wij vertellen u graag welke invloed voeding heeft op uw INR waarde en welke acties u kunt ondernemen om een fluctuerende INR waarde tegen te gaan. Deze maand ook meer informatie over de invoering van onze nieuwe website.

Lees verder

De winnaars van onze puzzel & win actie!

12-12-2014

Kunt u zich onze puzzel & win actie nog herinneren uit onze nieuwsbrief van oktober? Hoog tijd om onze winnaars bekend te maken!

Lees verder

Nieuwsbrief november

28-11-2014

We gaan bijna een feestmaand in, maar bij De Nationale Trombose Dienst is november al een maand met een feestelijk tintje. Het is u misschien niet ontgaan, we zijn de 1000 waarderingen gepasseerd op ZorgkaartNederland. Dit samen met de donatie voor Stichting Kinderen van de Voedselbank is iets waar we trots op zijn. Lees vooral verder voor het verslag.

Lees verder

De best gewaardeerde trombosedienst van Nederland bouwt aan unieke samenwerking met cliënt

11-11-2014

Wanneer je op Zoover of TripAdvisor een hotel zoekt en je vindt er een die meer dan 1.000 keer is beoordeeld en gemiddeld een 9,2 scoort, dan weet je: dat is een super hotel, waar alles moet kloppen. ZorgkaartNederland is de Zoover of TripAdvisor voor de zorg.

Lees verder

Plaatst u de 200.000e waardering op ZorgkaartNederland?

4-11-2014

Nog een paar dagen en dan is het zover; de 200.000e waardering op ZorgkaartNederland.

Lees verder