RSS Feed

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws.

Nieuwsbrief oktober

30-10-2014

Puzzel naar aanleiding van deze nieuwsbrief met ons mee en maak kans op een 2015 nieuwjaarsgeschenk! Lees vooral ook verder wanneer u vragen heeft met betrekking tot vitamine K in voedsel. Nu het kouder wordt, eten we groenten met een hogere dosis vitamine K. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer u gevarieerd eet. Wellicht helpt de vitamine K tabel erbij!

Lees verder

Nieuwsbrief september

30-9-2014

Hopelijk heeft u allen genoten van een heerlijke zomer hier in Nederland of elders. In deze najaarseditie leest u meer informatie over de griepprik. Wanneer u in aanmerking komt voor de griepprik kunt u namelijk op korte termijn een uitnodiging verwachten van uw huisarts. Griepverschijnselen kunnen zorgen voor een fluctuerende INR waarde. Wij geven u graag meer advies hierover. Ook attendeer ik u graag nogmaals op onze actie in samenwerking met Stichting Kinderen van de Voedselbank. Draagt u ook uw steentje bij?

Lees verder

Nieuwsbrief augustus

27-8-2014

In deze editie een aantal praktische zaken rondom het invoeren van uw INR waarde. Wij stellen u een aantal vragen wanneer wij van u uw INR waarde ontvangen. Hoog tijd om u uit te leggen waarom deze vragen van belang zijn voor uw antistollingsbehandeling.

Lees verder

Nieuwsbrief juli

31-7-2014

Verschillende medicijnen kunnen het effect van uw antistollingsbehandeling versterken of juist tegenwerken. Het belang van een up-to-date medicatielijst is groot. Deze maand graag uw aandacht hiervoor.

Lees verder

Insula Dei breidt dienstverlening uit met extra service

8-7-2014

De Nationale Trombose Dienst en Insula Dei hebben de handen ineen geslagen om mensen, die chronisch antistollingsmiddelen gebruiken, de mogelijkheid van Geholpen Trombose Zelfzorg aan te bieden. De eigen vertrouwde zorgverleners prikken voortaan bloed in plaats van een ‘vreemde’.

Lees verder

Nieuw onderzoek bevestigt veiligheid van zelfmanagement bij antistolling

2-7-2014

Nederland kent circa 450.000 mensen, die chronisch antistollingsmiddelen gebruiken vanwege een vergroot risico op trombose. Slechts 47.434 trombosepatiënten maken daarbij gebruik van zelfzorg. Dit houdt in dat deze patiënten zelfstandig vanuit hun huissituatie regelmatig gezondheidsvragen beantwoorden, zelf hun stollingswaarden bepalen en onder supervisie van een trombosedienst hun antistollingsdosering innemen en eventueel aanpassen. Eerder internationaal onderzoek toonde al aan dat trombose zelfzorg beduidend veiliger is en tot minder complicaties leidt dan de reguliere trombosezorg. Nu bevestigt een nieuwe Nederlandse analyse, gepubliceerd in Juni 2014 in het internationale tijdschrift Advances in Therapy, wederom de veiligheid van deze zelfzorgmethode. Hiervoor zijn ruim 156.000 stollingswaarden van ruim 4.300 zelfzorgende patiënten van De Nationale Trombose Dienst (NTD) over een periode van ruim 2,5 jaar verzameld en geanalyseerd.

Lees verder

Breng uw waardering uit op Zorgkaart Nederland en steun!

26-6-2014

We staan er vaak niet bij stil, maar in de afgelopen jaren is de armoede in Nederland flink toegenomen. Honderdduizenden Nederlanders hebben geen geld voor kleren, eten en drinken en laat staan een vakantie. Voor sommige kinderen is dat helaas de gewoonste zaak van de wereld.

Lees verder

Nieuwsbrief juni

26-6-2014

Een groot voordeel van trombose zelfzorgen is de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Of u nu uw INR-waarde thuis meet, op vakantie aan de Costa, of tijdens een trektocht naar de Himalaya, uw trombosebehandeling wordt veilig voortgezet. Daarom geven wij u deze maand meer tips voor het trombose zelfzorgen op vakantie of op reis.

Lees verder

Nieuwsbrief mei

26-5-2014

We hebben de afgelopen tijd veel vragen ontvangen over de factoren die van invloed kunnen zijn uw INR-waarde. Daarom deze maand meer toelichting op de leefomstandigheden die gelden gedurende uw antistollingsbehandeling. Inmiddels hebben de winnaars van onze Raad en win actie van vorige maand bericht ontvangen en zijn zij verblijd met een paasgeschenk. De oplossing leest u verderop in de nieuwsbrief.

Lees verder

Nieuwsbrief april

11-4-2014

Ik wil u van harte welkom heten bij deze lente nieuwsbrief. Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje want de feestdagen staan weer voor de deur! De paashaas heeft De Nationale Trombose Dienst niet overgeslagen, voor een aantal van jullie ligt er een leuk presentje klaar. Maar daar staat natuurlijk wel iets tegenover! Daarnaast leest u deze maand meer over de verschillen tussen de twee cumarines acenocoumarol en fenprocoumon. Twee antistollingsmiddelen met dezelfde werking, en toch een aantal verschillen. Ook willen we u nogmaals informeren over het meten tijdens de feestdagen.

Lees verder