Wat is trombose?

Trombose is een aandoening waarbij een bloedstolsel het bloedvat geheel afsluit. Trombose kan in elke ader voorkomen. Omdat het bloed niet goed kan (weg)stromen, wordt het lichaamsdeel dik en pijnlijk. Wanneer een bloedstolsel zich verplaatst spreken we van een embolie. De grootste gevaren van een embolie zijn: hartinfarct, beroerte of een longembolie. 

  Wat is trombose?

  Trombose is een aandoening waarbij een bloedstolsel het bloedvat geheel afsluit. Trombose kan in elke ader voorkomen. Omdat het bloed niet goed kan (weg)stromen, wordt het lichaamsdeel dik en pijnlijk.

  Lees verder

  Trombose behandeling

  INR is een maat voor de stollingstijd van bloed, het staat voor International Normalized Ratio. Het geeft aan hoe snel het bloed stolt.

  Lees verder

  Antistollingsmiddelen

  Er worden in Nederland hoofdzakelijk de twee volgende medicijnen gebruikt. Dit zijn Marcoumar (fenprocoumon) en Sintrom Mitis (acenocoumarol).

  Lees verder

  Leven met trombose

  Met trombose valt goed te leven! Er zijn echter wel beperkingen. Op deze pagina gaan we dieper in op uw leefsituatie, het effect van medicijngebruik, medische ingrepen en ziekte.

  Lees verder