Starten met Trombose Zelfzorg

Na uw aanmelding
Nadat u zich heeft aangemeld voor het trombose zelfzorgen, neemt onze servicedesk contact met u op. Er wordt een afspraak met u gemaakt en u ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord, hiermee kunt u inloggen op onze website en starten met de e-learning.

De e-learning
De e-learning (online cursus) bestaat uit drie hoofdstukken: Trombose, de Meter en Meten. U doorloopt de hoofdstukken in uw eigen tempo en eigen tijd. Doorgaans kunt u de gehele e-learning in een dagdeel doorlopen. Neemt u er gerust de tijd voor en probeer de verschillende hoofdstukken achter elkaar te volgen.

De e-learning wordt afgesloten met een eindtest. Deze bestaat uit een aantal meerkeuzevragen. U moet alle vragen goed hebben. Als u de testen met goed gevolg afgelegd heeft ontvangt u een certificaat.

Hoe gaat het zelfzorgen eruit zien?
Na het behalen van uw certificaat wordt u gebeld voor het definitief maken van de afspraak voor een intakegesprek met de stollingsverpleegkundige. Dit intakegesprek vindt plaats bij u thuis. U krijgt het meetapparaat uitgereikt, u laat zien dat u uw INR waarde juist kunt meten en u tekent de overeenkomsten. Vanaf dat moment geeft u de gemeten INR waardes door via uw persoonlijk dossier.

De eerste weken wordt u intensief begeleid door het doseerteam. Op basis van uw metingen krijgt u van ons uw doseerschema. Hierop kunt u precies zien hoeveel antistollingstabletten u elke dag in moet nemen. Dit schema ontvangt u via uw persoonlijk dossier. 

Wie zijn er betrokken bij uw zelfzorg?
U wordt gedurende uw zelfzorg bijgestaan door ons team:

  • Het doseerteam: deze houdt de achterwacht van het zelfzorgprogramma en grijpt in bij uitzonderingen en noodzaken.
  • De servicedesk: uw eerste vraagbaak voor vragen of opmerkingen.
  • De stollingsverpleegkundige: deze helpt u met de start van uw behandeling
  • Uw huisarts: de medicijnen voor uw antistollingsbehandeling worden voorgeschreven door uw huisarts.
  • Uw specialist: u bent voor uw antistollingsbehandeling doorverwezen door uw specialist.

Hoe gaat zelfzorg in zijn werk?
De stappen die u moet doorlopen voor zelfzorg zijn heel eenvoudig:

  • U meldt u aan via de website en ontvangt per e-mail een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.
  • Wanneer u bent ingelogd kunt u de e-learning volgen. Hierin staat alle informatie die u nodig hebt om zelf uw INR waarde te meten. U kunt de e-learning in uw eigen tijd en tempo volgen (trainingstijd circa 3 uur).
  • Na het behalen van de training wordt er een afspraak met u gemaakt voor een intakegesprek met één van onze stollingsverpleegkundigen.
  • Tijdens de intake komt de stollingsverpleegkundige bij u thuis om de e-learning met u door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Daarna krijgt u uw zelfmeetapparaat uitgereikt en start de behandeling.
  • Indien u onder behandeling stond bij een andere trombosedienst zeggen wij dit voor u op en zorgen wij voor de overdracht van uw medisch dossier.