Starten met Trombose Zelfzorg

Na uw aanmelding
Nadat u zich heeft aangemeld voor het trombose zelfzorgen, neemt onze servicedesk contact met u op. Er wordt een afspraak met u gemaakt en u ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord, hiermee kunt u inloggen op onze website en starten met de e-learning.

De e-learning
De e-learning (online cursus) Zelfmeten bestaat uit drie hoofdstukken: Trombose, de Meter en Meten. U doorloopt de hoofdstukken in uw eigen tempo en eigen tijd. Doorgaans kunt u de gehele e-learning in een dagdeel doorlopen. Neemt u er gerust de tijd voor en probeer de verschillende hoofdstukken achter elkaar te volgen.

De e-learning Zelfmeten wordt afgesloten met een eindtest. Deze bestaat uit een aantal meerkeuzevragen. U moet alle vragen goed hebben. Als u de testen met goed gevolg afgelegd heeft ontvangt u een certificaat voor het onderdeel Zelfmeten.

Hoe gaat het zelfzorgen eruit zien?
Na het behalen van het certificaat Zelfmeten wordt u gebeld voor het definitief maken van de afspraak voor een intakegesprek met de stollingsverpleegkundige. Dit intakegesprek vindt plaats bij u thuis. U krijgt het meetapparaat uitgereikt, u laat zien dat u uw INR waarde juist kunt meten en u tekent de overeenkomsten. Vanaf dat moment voert u de gemeten INR waardes in op uw persoonlijke webpagina.

De eerste weken wordt u intensief begeleid door het doseerteam. Op basis van uw metingen krijgt u van ons uw doseerschema. Hierop kunt u precies zien hoeveel antistollingstabletten u elke dag in moet nemen. Dit schema is te zien op uw persoonlijke pagina van de website.

Wie zijn er betrokken bij uw zelfzorg?
U wordt gedurende uw zelfzorg bijgestaan door ons team:

 • Het doseerteam: deze houdt de achterwacht van het zelfzorgprogramma en grijpt in bij uitzonderingen en noodzaken.
 • De servicedesk: uw eerste vraagbaak voor alle vragen of opmerkingen.
 • De stollingsverpleegkundige: deze helpt u met de start van uw zelfzorg
 • Uw huisarts: de medicijnen voor uw antistollingsbehandeling worden voorgeschreven door uw huisarts.
 • Uw specialist: u bent voor uw antistollingsbehandeling doorverwezen door uw specialist.

Hoe gaat zelfzorg in zijn werk?
De stappen die u moet doorlopen voor zelfzorg zijn heel eenvoudig:

 • U meldt u aan via de website en ontvangt via de e-mail een gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Wanneer u bent ingelogd kunt u de training 'Zelfmeten' volgen. Hierin staat alle informatie die u nodig hebt om zelf uw INR waarde te meten. U kunt deze training in uw eigen tijd en tempo volgen (trainingstijd circa 3 uur).
 • Na het behalen van de training wordt er een afspraak met u gemaakt voor een intakegesprek met één van onze stollingsverpleegkundigen.
 • Tijdens de intake komt de stollingsverpleegkundige bij u thuis om de training met u door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Daarna krijgt u uw zelfmeetapparaat uitgereikt en start de behandeling.
 • Indien u onder behandeling stond bij een andere trombosedienst zeggen wij dit voor u op en zorgen wij voor de overdracht van uw medisch dossier.
 • Tijdens de behandeling kunt u kiezen om (geheel vrijblijvend) te gaan zelfdoseren. Hiervoor hebben wij een aparte training ontwikkeld en leert u zelf de dosering uit te rekenen.