Wat zijn de voordelen

Vrijheid
Totale vrijheid, gaan en staan waar u wilt; dat wil toch iedereen? Met het zelfzorgprogramma van De Nationale Trombose Dienst is dit mogelijk. U bent de manager van uw eigen antistollingsbehandeling en tijd. Via internet houdt u goed contact met De Nationale Trombose Dienst. Het maakt dus niet uit waar u bent, zolang u de beschikking hebt over een computer met internet. U hoeft dus ook niet meer te verzuimen van het werk voor een bezoek aan de prikpost.

Het invoeren van uw gegevens kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week via onze website. Uw gegevens worden ordelijk bijgehouden en veilig bewaard in uw persoonlijk dossier. Bent u op reis, dan heeft u alle gegevens direct via uw persoonlijk dossier bij de hand.

Eenvoudig
Voordat u begint met zelfzorgen wordt u stap voor stap begeleid via een trainingsprogramma dat u volgt via internet, de e-learning. Ook al maakt u weinig gebruik van internet, dan nog is de e-learning goed te volgen. In de e-learning leert u hoe u zelf de INR waarde kunt meten. Deze e-learning kunt u in uw eigen tijd en op uw eigen tempo doorlopen. Aan het eind van elk onderdeel maakt u een korte test bestaande uit meerkeuzevragen. Het is niet erg als u elke dag een beetje doet; het mag gerust twee weken duren. Aan het einde van de e-learning doet u een eindtest om een certificaat te ontvangen.

Internet
Veel van de diensten van De Nationale Trombose Dienst bieden wij u aan via het internet. Dit heeft een groot aantal voordelen voor onze gebruikers. U kunt namelijk altijd uw persoonlijk dossier opvragen. Ook wordt onze training aangeboden via het internet. Hierdoor kunt u op elk gewenst moment de training opnieuw doornemen. Bijvoorbeeld wanneer u twijfelt hoe u bepaalde handelingen moet uitvoeren. Door deze aanpak zijn er ook geen wachttijden voor het beginnen en afronden van de training. U kunt de training op elk gewenst moment volgen, op de plek waar u het prettigst werkt.

Volledig vergoed
Trombose Zelfzorg van De Nationale Trombose Dienst, inclusief medische behandeling, wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars in Nederland (met inachtneming van het wettelijk eigen risico). De Nationale Trombose Dienst declareert direct bij uw zorgverzekeraar en schrijft voor hoe vaak u uw INR waarde moet controleren en verstrekt alle benodigdheden voor het zelfzorgprogramma. Wilt u vaker controleren dan wij voorschrijven, dan zijn deze extra kosten voor eigen rekening.

Klinische voordelen
Uit onderzoek is gebleken dat Trombose Zelfzorg de helft minder complicaties oplevert. Ook is de techniek van het bloed afnemen versimpeld. Dat gebeurt nu met een eenvoudige vingerprik in plaats van met de naald (de venapunctie) in de arm. Bloeduitstortingen zijn hiermee verleden tijd.

Betrouwbaarheid
De Nationale Trombose Dienst streeft naar de hoogste kwaliteit van professionaliteit en perfectie.

  1. De Nationale Trombose Dienst werkt onder toezicht van medische specialisten.
  2. De opleidings- en certificeringseisen voor zelfzorg zijn samengesteld door deze specialisten.
  3. Het voldoet aan de eisen en normen die aan gezondheidszelfmanagement worden gesteld.
  4. De Nationale Trombose Dienst is opgericht door artsen van het Academisch Medisch Centrum (AMC).