Wat vinden zelfzorgcliënten van de NTD?

klanttevredenheid-de-nationale-trombosedienst-2019

Wat vinden zelfzorgcliënten

van De Nationale Trombose Dienst?

Veilige en hoogwaardige zelfzorg, voor iedereen. Dat is waar we het voor doen. De Nationale Trombose Dienst (NTD) is Nederlands grootste aanbieder van online trombosezorg op maat, bedoeld voor trombosepatiënten die behandeld worden met VKA’s (vitamine K-remmers of -antagonisten).

Niet-commerciële zorgverlening

De Nationale Trombose Dienst is een stichting zonder winstoogmerk. Onze belangen zijn die van de trombosepatiënt, niet van onszelf.

Onze doelen voor trombosepatiënten zijn:

  • Meer vrijheid
  • Meer comfort
  • Minder zorgafhankelijkheid
  • Hoogwaardige service
  • Dito 24/7 zorgverlening
  • Tegen zo laag mogelijke kosten

Onafhankelijke trombosedienst

De NTD is een onafhankelijke, landelijk opererende zorgverlener – en staat los van andere prikposten, ziekenhuizen en/of (lokale) trombosediensten. Wij bedienen duizenden cliënten door heel Nederland én Nederlanders die in het buitenland verblijven (i.v.m. emigratie, werk, overwintering, reizen of vakantie).

Door onze online zorgverlening, uitstekende service en 24/7 bereikbaarheid kunnen wij u de beste zorgverlening bieden, altijd en overal. En u? U kunt gaan en staan waar u maar wilt. Bent niet meer afhankelijk van een (lokale) trombosedienst waar u periodiek naar toe moet om u te melden. Hoeft nooit meer naar een prikafspraak om uw stollingswaarde te meten en/of uw meetapparaat te controleren. Geen gedoe meer, gewoon zelf uw bloedstollingswaarde meten via een minuscuul, pijnloos prikje in de vinger. Hoe fijn is dat?

Tevreden cliënten

De Nationale Trombose Dienst is de meest én best gewaardeerde trombosedienst van Nederland. Naast mooie spontane (anonieme) waarderingen op Zorgkaart Nederland en Google, houden wij periodiek een onderzoek naar de klanttevredenheid om een zo betrouwbaar mogelijke waardering van onze cliënten te meten.

Dit is een greep uit de resultaten van het meest recente cliënttevredenheidsonderzoek onder Trombose Zelfzorg-cliënten van de NTD:

resultaten-klanttevredenheidsonderzoek-2019-de-nationale-trombose-dienst

Een resultaat om trots op te zijn! Daar doen we natuurlijk ook – dag in dag uit – ontzettend hard ons best voor, allemaal. En omdat alles altijd beter kan, blijven we verbeteren. Zoeken we naar nóg meer mogelijkheden om het onze cliënten – trombosepatiënten die VKA’s als antistollingsmiddelen gebruiken – nog makkelijker en comfortabeler te maken.

▶️ Bekijk alle uitkomsten van het onderzoek via het blog Wat is de beste trombosedienst van Nederland?

Bent u cliënt van de NTD en wilt u meedenken over onze dienstverlening? Sluit u aan bij het cliëntenpanel.

Van willen naar kunnen

Veel trombosepatiënten gaan – veelal uit onwetendheid of door angst voor het onbekende – nog steeds naar de prikpost, waarmee ze ongemerkt enorm inboeten aan persoonlijke vrijheid. Veelgehoorde argumenten om niet over te stappen naar Trombose Zelfzorg zijn:

  • ‘Het gaat altijd al zo, dus toe maar’
  • ‘Ik zie er tegenop om het zelf te doen’
  • ‘Een vingerprik lijkt me pijnlijk’

Zó zonde, want cliënten die gebruik maken van Trombose Zelfzorg willen veelal niets anders meer. Sterker nog, de kwaliteit van zorgverlening neemt beduidend toe als trombosepatiënten het zelf overnemen. Bij trombose cliënten die zélf hun stollingswaarde ofwel INR-waarde controleren, treden bewezen minder complicaties (tot wel 50%) op. Mooie bijkomstigheid: de vervelende, pijnlijke blauwe plekken en/of bloeduitstortingen zijn ook verleden tijd.

Lees ook:

Volledig vergoed

Trombose Zelfzorg wordt volledig vergoed door elke Nederlandse zorgverzekeraar, met uitzondering van VGZ (en alle labels die daaronder vallen).

Gaat u zelfmeten bij trombose? Dan geldt natuurlijk – zoals ook bij andere vormen van trombosezorg – wel het verplichte eigen risico. Dat betekent dat u de eerste (€ 385 in 2020) zorgkosten, zelf moet betalen. Precies weten hoe of wat? Raadpleeg uw verzekeraar voor de exacte ins en outs.

Geholpen Trombosezorg

Maakt u gebruik van zorgverlening aan huis, zoals de thuiszorg of buurtzorg, en laat u de (pijnloze) vingerprik voor het meten van uw bloedstollingswaarde liever aan hen over? Dat kan. Thuiszorgteams kunnen zich aanmelden voor Geholpen Trombosezorg via zorg@ntd.nl.

Starten met zelfmeten bij trombose

Ondergaat u een antistollingsbehandeling met acenocoumarol of fenprocoumon als werkzame stof, en wilt u ook overstappen naar zelfmeten? Zo kunt u razendsnel van start:

  1. Meld u aan op trombosezelfzorg.nl
  2. Komt u in aanmerking? Volg de korte e-learning
  3. Bent u geslaagd? Een van onze zelfzorgconsulenten komt bij u langs
  4. U kunt direct van start met zelfmeten bij trombose

Wilt u eerst meer weten over zelfmeten bij trombose? Neem gerust contact op met onze servicedesk via 088 – 003 88 80.

(Trombose)zorg voor uzelf. Altijd & overal.