RSS Feed

Nieuws

Nieuwsbrief september 2018

10-9-2018

Het komt regelmatig voor dat een organisatie, team of teamlid vergeet wijzigingen door te geven aan de NTD. Het is echter ontzettend belangrijk dat wij altijd op de hoogte zijn van de meest actuele informatie, zowel op organisatie- en teamniveau als op cliëntniveau. Dit alles ter bevordering van een optimale communicatie en continuïteit van zorg. Welke wijzigingen dient u direct aan ons door te geven? Voor het gemak zetten we alles nog even voor u op een rij.

Lees verder

Nieuwsbrief augustus 2017

9-8-2017

In deze nieuwsbrief een aantal handige priktips die helpen bij een goede INR meting. Wisten jullie bijvoorbeeld dat je nooit 2 keer in dezelfde vinger mag prikken? Ook een aantal belangrijke huishoudelijke mededelingen waar we jullie aandacht voor vragen.

Lees verder

Nieuwsbrief januari 2017

13-1-2017

Graag wil ik u, via deze nieuwsbrief, om uw aandacht vragen voor een aantal belangrijke aandachtspunten aangaande de trombosebehandeling van uw cliënt.  

Lees verder

Nieuwsbrief juni

16-6-2016

Hartelijk welkom bij onze nieuwsbrief. Deze maand graag jullie aandacht voor een wijziging in de medicatielijst en het versturen van de machtiging. Daarnaast geven wij in deze nieuwsbrief een overheerlijke slagroomtaart weg. Wat u moet doen om kans te maken op deze taart? Het heeft iets te maken met een lancet!

Lees verder

Aangepast streefgebied

13-4-2016

Berichtgeving omtrent de nieuwe streefgebieden.

Lees verder

De oorzaken van trombose

19-2-2016

Trombose kan verschillende oorzaken hebben. Vaak hebben mensen met trombose een combinatie van risicofactoren. Zo kan trombose ontstaan als de kwaliteit van de bloedvaten niet goed is, zoals bij slagaderverkalking. Roken, een hoog cholesterolgehalte, suikerziekte en hoge bloeddruk spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees verder

Nieuwsbrief februari 2016

17-2-2016

Wanneer een cliënt wordt opgenomen in het ziekenhuis voor bijvoorbeeld een ingreep, wordt de trombosebehandeling tijdelijk overgenomen door het ziekenhuis. Bij ontslag komt de cliënt weer onder behandeling van de NTD. Om dit in goede banen te leiden, is er een beleid vastgesteld. In deze nieuwsbrief meer over onze werkwijze rondom ingrepen en opnames. Verder leest u over een nieuw initiatief van de NTD, een videobibliotheek waar cliënten (en ook zorgverleners) op een bijzondere manier antwoord vinden op hun vraag.

Lees verder

Nieuwsbrief december

21-12-2015

Welkom bij de laatste nieuwsbrief van het jaar. Na maandenlang hard werken aan onze nieuwe website is deze dan eindelijk online. Wij hopen u door middel van deze website beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Daarnaast vragen we deze maand uw aandacht voor een aantal huishoudelijke mededelingen en leest u over de verschillende oorzaken van trombose.

Lees verder

Nieuwsbrief juni

17-6-2015

In deze nieuwsbrief vertellen wij jullie graag meer over onze werkwijze rondom ingrepen. Verder geven wij jullie een aantal tips om de vingerprik zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook horen wij graag jullie bevindingen in de praktijk.

Lees verder

Nieuwsbrief april

30-4-2015

Is het jullie misschien al opgevallen? Vanaf vandaag is inloggen op onze website nog makkelijker door middel van de rode button. In deze nieuwsbrief ook aandacht voor de antistollingsmiddelen acenocoumarol en fenprocoumon. De werking is gelijk ondanks een aantal verschillen.

Lees verder