Nieuwsbrief februari 2019

1-2-2019

De zorg verandert. Door verbeterde (online) technieken, wordt een goede zorgverlening en -ondersteuning steeds toegankelijker. Onze online trombosedienst is daar een mooi voorbeeld van.

Nog een aantal mooie ontwikkelingen die wij u als zorgverlener niet willen onthouden:

 

Kwaliteit & continuïteit GTZ
Om uw cliënten 24 uur per dag, 7 dagen per week, optimale Geholpen Trombosezorg (GTZ) te kunnen bieden, zijn voldoende gecertificeerde medewerkers binnen een team essentieel. 

Is momenteel geen 24/7 trombosezorg mogelijk? Dan adviseren wij u z.s.m. extra mensen binnen uw team aan te melden voor de GTZ-training en -certificering. Alleen op die manier kunnen we - samen - een optimale zorg voor uw trombosecliënten garanderen.

P.S. Het verlenen van GTZ is niet toegestaan zonder NTD-certificering. 

> Lees meer…

Nieuwe lancetten
Sinds oktober jl. verstrekken wij nieuwe, single use lancetten. Deze lancetten zijn geel van kleur en - evenals de vorige - bestemd voor eenmalig gebruik. Dit type lancet heeft geen drukknop; het prikmechanisme wordt automatisch geactiveerd door het lancet tegen de huid te drukken. De nieuwe lancetten zijn handiger én voorkomen dat er per ongeluk te vroeg op de drukknop wordt gedrukt. Zo worden ongewilde prikincidenten voorkomen en is optimale hygiëne gegarandeerd.

Nieuw: Aanbrengbonus
Beveelt u onze dienstverlening aan bij uw collega's en starten zij als team - met minimaal 5 cliënten - met Geholpen Trombosezorg? Dan ontvangt uw team een aanbrengbonus van € 150!

*Onze (enige) voorwaarde: Het nieuwe team geeft bij aanmelding via zorg@ntd.nl de namen van uw zorgorganisatie/-team en contactpersoon op ter verificatie. 

Primeur: De slaaprobot
De Somnox slaaprobot is bedacht en ontwikkeld door de TU Delft. Onder andere door het simuleren van een rustige, menselijke ademhaling worden lichaam en geest gekalmeerd en helpt het mensen bij het in slaap vallen, in slaap blijven én fris wakker worden. Daardoor slapen ze beter, voelen ze zich fitter en draagt het bij aan een gezond en energiek leven. Meer informatie vindt u op de website.

Zorg van Nu
Weten welke slimme e-health oplossingen er nog meer zijn? Neem eens een kijkje op www.zorgvannu.nl, een initiatief van het ministerie van VWS. Wie weet zit er nog een handige innovatie voor uw cliënt of organisatie bij.

Bestel zorgproducten voortaan eenvoudig online
Bestelt u uw medische hulpmiddelen al bij Duxxie? Bij Duxxie bestel je eenvoudig wondzorgmateriaal, een hoog-laag bed, steunkousen, incontinentiemateriaal, Flamigel en ga zo maar door. Dé voordelen?

✓ Bestel gemakkelijk & snel online
✓ Houd meer tijd over voor cliënten
✓ Alle medische hulpmiddelen onder een dak
✓ Binnen no time in huis

Met hulp van collega-zorgverleners blijft Duxxie zich verbeteren en breidt het assortiment zich uit. Probeer het eens. Wedden dat u tevreden bent?

Trotse sponsor
De NTD steunde al projecten van 3FM Serious Request, Stichting Kinderen van de Voedselbank, KiKa en Stichting Hartekind. Inmiddels mogen we ons ook trotse 'zilveren sponsor' noemen van Starters4Communities.

Starters4Communities stimuleert sociaal en duurzaam ondernemen, voor een positieve impact op onze samenleving. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Want zorgen doen we samen. En samen staan we sterk.